worldfengur

WorldFengur är den webbaserade moderstamboken för alla världens Islandshästar. Den innehåller alla Islandshästar som har registrerats, ca 460.000 individer från 31 länder. Den äldsta individen i databasen är Gráskjóna frá Gullberastöðum som var född år 1860! Tack vare WorldFengur anses alla världens Islandshästar tillhöra samma population och på grund av detta är det möjligt att beräkna BLUP avelsindex för alla registrerade individer.

I varje land finns det en ansvarig avelsorganisation för Islandshästar som har behörighet att registrera hästar i stamboken. I Sverige är det SIF-avel som anlitar registratorer från Svenska Hästavelsförbundet för att sköta registreringar och utfärdande av hästpass, som skrivs ut från WorldFengur.

På WorldFengurs första sida är det möjligt att få fram grundläggande information om alla registrerade individer utan att logga in. Med inloggningen är det dessutom möjligt att få tillgång till all information som finns registrerad på varje individ, inklusive bedömnings- och tävlingsresultat.

Som medlem i Svenska Islandshästförbundet (SIF) får du tillgång till hela moderstamboken som en förmån i ditt medlemskap! För att få inloggning kontaktar du SIFs medlemskansli på svenska@icelandichorse.se


Vid första inloggningen i WorldFengur, gör så här:

  • WF skickar ett mail till er med Pin-kod och en aktiveringskod.
  • Sök fram www.worldfengur.com, klicka på länken WorldFengur medlemskap.
  • Skriv in Pin-kod och den aktiveringskod som ni fått på mejl från WorldFengur.
  • Fyll i de uppgifter som saknas i ansökan som kommer upp. När du gjort detta så får du en bekräftelse från WF med det användarnamn, username och lösenord, password som du valde i ansökan.
  • Efter detta kan du gå in på WorldFengurs hemsida, www.worldfengur.com och logga in med ditt användarnamn och lösenord.