Information inför avelsbedömningar 2021

SIF Avel följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens restriktioner, samt har bedömt riskerna i enlighet med Folkhälsomyndighetens riskbedömningsdokument. Vi arbetar proaktivt för att minska riskerna för smittspridning. För att kunna genomföra avelsbedömningar i år så måste platserna där bedömningarna äger rum betraktas som strikta arbetsplatser, där endast de som har en arbetsuppgift att sköta får uppehålla sig. Årets bedömningar kommer att filmas, som föregående år, och finnas tillgängliga på Hestur mot en kostnad. SIF Avels styrelse har beslutat att nedanstående regler ska gälla.
 
Följande gäller:

 • Ingen publik tillåts.
 • Anläggningen där avelsbedömning hålls är en strikt arbetsplats där endast yrkesverksam personal tillåts. Yrkesverksam personal är personer som erhåller arvode, bedriver beskattningsbar verksamhet eller har en löneanställning. Till dessa räknas:
  • Funktionärer och domare.
  • Tränare/ryttare.
  • Anställda hästskötare.
  • Transportörer.
 • Antalet medföljande hästskötare kommer att begränsas i proportion till anmälda hästar.
 • Medföljande hästskötare ska ha ett anställningsförhållande och vara juridiskt ansvarig för sin egen person, dvs vara minst 18 år gammal.

De som redan har anmält till bedömning med visare som inte uppfyller kraven om yrkesverksamhet kan kontakta avelsledare@sifavel.se för återbetalning av anmälningsavgiften.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter