Avelsbedömning på Axevalla 16-18 juni

Det är i dagsläget totalt 64 hästar anmälda till avelsbedömningen på Axevalla dagarna 16 - 18 juni, uppdelat på 37 ston och 27 hingstar. Vi kan klämma in ytterligare 5 hästar till bedömningen så att det är nu öppet för efteranmälan i Hestur. 

Precis som på avelsbedömningen på Romme häromdagen får visarna utdelade tider för stona men samtliga hingstar kommer visas på lördag eftermiddag i en fast ordning. Detta är ett ypperligt tillfälle för stoägare och uppfödare att spendera en eftermiddag på Axevalla; fika, träffa likasinnade och se ett antal både unga och äldre hingstar. För den som har längre att åka kan det vara en bra idé att planera hela helgen, besöka Skara Sommarland (som ligger precis bredvid Axevalla travbana) och titta på fina hästar!
 
Öppna bedömningen är på söndag 18 juni med start kl. 08:00 där vi börjar med ston och avslutar med hingstar. Efter sista gruppen ston har vi prisutdelning där vi önskar få samtliga ston som har fått en totalpoäng på 8,00 eller högre samt det högst bedömda stoet i varje åldersklass. Då priser delas ut till hästarna behöver de vara fysiskt närvarande vid prisutdelningen, gärna tillsammans med sin ägare och/eller uppfödare. 

Preliminärt tidsprogram för avelsbedömningen på Axevalla 16-18 juni

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter